top of page

Algemene & Huurvoorwaarden

Artikel 1. Voorafgaand

Deze algemene voorwaarden zijn bij voorrang van toepassing op alle geleverde of te leveren diensten door Haspengouw Tours (hierna: de Dienstverlener) zelf, alsook de vennoten, bestuurders en medewerkers van de Dienstverlener of andere personen die met haar samenwerken of waarvoor zij aansprakelijk is, en op alle binnen- en buitenlandse rechtsverhoudingen die in dit verband tussen de Dienstverlener en derden tot stand komen. Er kan tussen de partijen alleen voorafgaand en schriftelijk van deze voorwaarden worden afgeweken. De toepassing van algemene voorwaarden van de Klant of enige voorwaarden waarnaar van de Dienstverlener afkomstige stukken verwijzen, wordt hierbij uitdrukkelijk uitgesloten behoudens uitdrukkelijk schriftelijk akkoord tussen partijen.

Doordat de Klant diensten van de Dienstverlener verzoekt, blijkt hieruit automatisch de aanvaarding van deze algemene voorwaarden voor zowel de lopende alsook de toekomstige diensten, en dit onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen van de algemene voorwaarden waarvan de Klant op gepaste wijze zal worden geïnformeerd.

In het geval dat de Klant een buitenlandse onderneming is, zij het gevestigd binnen of buiten de Europese Unie, stemt deze Klant door de totstandkoming van de Overeenkomst onherroepelijk en op uitdrukkelijk geïnformeerde wijze ermee in dat de inhoud van deze algemene voorwaarden bij voorrang van toepassing is op de samenwerking tussen de partijen. De buitenlandse Klant is op geïnformeerde wijze akkoord gegaan dat zij zich niet kan beroepen op de handelsgebruiken, regels of gewoontes van haar eigen rechtstaat. In plaats daarvan zal het Belgisch recht van toepassing zijn op alle aspecten van de samenwerking tussen partijen.

Artikel 2. De overeenkomst

Diensten
De Dienstverlener levert volgende diensten aan haar Klanten:

  • Verhuur Vespa’s

  • Verhuur Aperoller

  • Verhuur E-bike

  • Aanbod routes

  • Verhuur begeleiding van gidsen & chauffeurs

Totstandkoming
Mogelijke offertes en aanbiedingen van de Dienstverlener zijn vrijblijvend tot op het ogenblik van de aanvaarding door de Klant. De Overeenkomst komt tot stand wanneer de Klant zich akkoord verklaart met de opgestelde huurovereenkomst door de Dienstverlener zowel mondeling als schriftelijk. Vanaf het ogenblik van de totstandkoming van de Overeenkomst is de prijs voor de Klant gekend en voor akkoord aanvaard. De Klant/Bestuurder verklaart uitdrukkelijk over de vereiste vaardigheid en geschiktheid te beschikken om het gehuurde goed te gebruiken en eveneens te voldoen aan alle wettelijke vereisten gesteld voor het gebruik ervan.

Leeftijd – Rijbewijs - Identiteit
De Klant/Bestuurder verklaart dat hij de leeftijd van minstens 18 jaar heeft bereikt bij de aanvang van de overeenkomst, en dit conform verzekeringstechnische voorwaarden. Een uitzondering hierop is de E-bike. De Klant/Bestuurder dient op eenvoudig verzoek van de Dienstverlener zijn identiteitskaart voor te leggen. Met de eID kan men zich identificeren om zijn identiteit, nationaliteit, leeftijd, … te bewijzen. Bij onregelmatigheden tijdens het rijden kan dit soms nodig zijn (vb. politiecontrole, ongeval, …). Bij inbreuken op de wetgeving en daaruit vloeiende boetes of kosten neemt de Dienstverlener geen enkele aansprakelijkheid op zich en zijn deze mogelijke kosten voor eigen rekening van de Klant/Bestuurder. De Klant/Bestuurder verklaart met in gebruik name van het gehuurde goed in het bezit te zijn van het vereiste rijbewijs voor het desbetreffende voertuig.

Gebruik
De Klant/Bestuurder verbindt zich ertoe het gehuurde goed zorgvuldig te gebruiken en te onderhouden als een goede huisvader. Bij het einde van de overeenkomst dient het gehuurde goed in dezelfde staat te worden terugbezorgd als waarin het werd ontvangen. Het is verboden het gehuurde goed te gebruiken voor ongeschikte doeleinden, zoals het duwen of slepen van andere objecten, races, snelheidsproeven, betaald vervoer van personen of goederen, of het aanbrengen van stickers of andere niet-oorspronkelijke markeringen. De Klant/Bestuurder dient tijdens het gebruik van het voertuig gepast te reageren op waarschuwingslampjes en bij technische problemen onmiddellijk de Dienstverlener te informeren via de verstrekte contactgegevens.

De Klant/Bestuurder is verantwoordelijk voor de naleving van alle toepasselijke wettelijke bepalingen in het land van verhuur. Eventuele boetes, schade of andere gevolgen van niet-naleving, waaronder het overschrijden van toegestane vervoersnormen, zijn volledig voor rekening van de Klant/Bestuurder. De Klant/Bestuurder dient bij elk ongeval, schadegeval, vernieling of verdwijning het incident onmiddellijk, uiterlijk dezelfde dag, te melden aan de Dienstverlener en een ingevuld aanrijdingsformulier en/of proces-verbaal te overhandigen. De Dienstverlener is niet aansprakelijk voor schade of defecten veroorzaakt door weersomstandigheden.

De Klant/Bestuurder erkent voldoende geïnformeerd te zijn over de werking en veiligheid van het gehuurde goed. Bij technische problemen zal de Dienstverlener zich inspannen om een snelle oplossing of bijstand te bieden. Respectievelijke contactgegevens worden bij aanvang van de huur verstrekt.

Voertuigen
Elk voertuig is voorzien van de vereiste documenten voor dat voertuig. Deze documenten mogen in geen enkel geval van het voertuig gescheiden worden. Bij vertrek dient de Klant/Bestuurder te controleren of de boorddocumenten aanwezig zijn. Bij inbreuken op de wetgeving en daaruit vloeiende boetes of kosten neemt de Dienstverlener geen enkele aansprakelijkheid op zich en zijn deze mogelijke kosten voor rekening van de Klant/Bestuurder.

Vespa’s
Bij het gebruik van de Vespa’s van de Dienstverlener is het dragen van beschermende kleding niet verplicht, maar ten zeerste aanbevolen. Klant/Bestuurder wordt aangeraden aangepaste kleding te voorzien, zoals een winddichte jas, meerdere laagjes, een sjaal en handschoenen, vooral tijdens het voor- en najaar, wanneer de gevoelstemperatuur lager ligt dan de werkelijke buitentemperatuur. In de zomer biedt de wind verkoeling, maar lichte kleding brengt risico’s met zich mee, zoals zware verwondingen bij een val en zonnebrand. Het dragen van korte mouwen, shorts, slippers of hoge hakken wordt afgeraden. Een zonnebril is gedurende het hele seizoen nuttig, zowel tegen zonlicht als tegen rondvliegende insecten. Voorzie ook zonnebrandcrème om de huid te beschermen tegen de zon.

Alle Vespa-modellen in het aanbod van de Dienstverlener behoren tot bromfietsen klasse B. Conform de Belgische verkeerswetgeving is het dragen van een helm verplicht. De Dienstverlener voorziet helmen die voldoen aan de vereiste CE-keuring in diverse maten, inclusief kinderhelmen. Bij een inbreuk op de wetgeving aanvaardt de Dienstverlener geen enkele aansprakelijkheid en zijn alle kosten en boetes volledig voor rekening van de Klant/Bestuurder.

Kinderen vanaf 5 jaar mogen achterop, op voorwaarde dat zij met hun voeten de voetplaat kunnen bereiken. Voor kinderen tot 1,10 meter voorziet de Dienstverlener kinderzitjes van het merk Vespa, die speciaal ontworpen zijn om veilig achterop te monteren. Het kinderzitje kan echter niet worden gebruikt op Vespa’s met een Topcase. Het is verboden en in strijd met de Belgische verkeerswetgeving om kinderen tussen de bestuurder en het stuur op de voetplaat te plaatsen tijdens het rijden. Beschermende en voldoende warme kleding, evenals een zonnebril voor kinderen, wordt sterk aanbevolen.

Voor het besturen van een Vespa is een geldig rijbewijs vereist. Toegestane rijbewijzen zijn A3, AM of B. Op de openbare weg geldt dat Vespa’s van klasse B (50cc) gebruik moeten maken van het fietspad als dit aanwezig is. In de bebouwde kom of op wegen zonder fietspad dient men uiterst rechts op de openbare weg te rijden en achter elkaar te blijven. Het uitgebreide fietsroutenetwerk in Vlaanderen is grotendeels niet toegankelijk voor Vespa’s; de Dienstverlener houdt hier rekening mee bij het uitstippelen van GPS-routes. Bij inbreuken op de wetgeving en de daaruit voortvloeiende kosten of boetes is de Dienstverlener niet aansprakelijk en zijn deze volledig voor rekening van de Klant/Bestuurder.

Voor groepen geldt dat een totaal van tien of meer Vespa’s als een groep wordt beschouwd. Het combineren met e-bikes is niet mogelijk.

E-bikes
Hoewel het dragen van beschermende kleding niet verplicht is, wordt het sterk aangeraden om aangepaste kleding te dragen tijdens het gebruik van de E-bikes van de Dienstverlener. Het kan verleidelijk zijn om op zonnige dagen in lichte kleding te rijden en verkoeling te zoeken door de wind, maar dit plezier weegt niet op tegen de risico’s van ernstige verwondingen bij een ongeval of een valpartij. Ook de schadelijke effecten van zonnebrand mogen niet worden onderschat. Slippers en hoge hakken worden afgeraden. Daarnaast is het belangrijk om voldoende zonnebrandcrème te voorzien. Houd er rekening mee dat de gevoelstemperatuur tijdens het rijden ongeveer zes graden lager is dan de werkelijke buitentemperatuur. In de zomer kan dit aangenaam zijn, maar vooral in het voor- en najaar is het aan te raden om een winddichte jas, meerdere lagen kleding, een sjaal en handschoenen te dragen. Het gebruik van een zonnebril wordt aanbevolen gedurende het hele jaar, niet alleen tegen de zon en insecten in de zomer, maar ook tegen de lage zon in het voor- en najaar.

De E-bikes van de Dienstverlener vallen onder de categorie fiets met een elektrische hulpmotor ≤250W. Conform de Belgische verkeerswetgeving is het dragen van een helm voor deze categorie niet verplicht. Voor kinderen tot 20 kg voorziet de Dienstverlener kinderzitjes voor achterop de fiets. Het is aangeraden om ook kinderen van voldoende warme en beschermende kleding te voorzien, evenals een zonnebril.

Voor het gebruik van de E-bikes is geen rijbewijs vereist. Het gebruik ervan is gebonden aan de verkeersregels voor fietsen. Dit houdt in dat er altijd op het fietspad moet worden gereden wanneer dit aanwezig is, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Indien er geen fietspad beschikbaar is, dient de Klant/Bestuurder op de rijweg te rijden, uiterst rechts en achter elkaar. Bij inbreuken op de verkeerswetgeving en de daaruit voortvloeiende boetes of kosten aanvaardt de Dienstverlener geen enkele aansprakelijkheid. Deze kosten zijn volledig voor rekening van de Klant/Bestuurder.

Het combineren van E-bikes met andere voertuigen in het aanbod van de Dienstverlener is niet mogelijk. Groepsbepalingen zijn om deze reden niet van toepassing op dit voertuig.

Reservatie

Reserveren kan uitsluitend via de website van de Dienstverlener. De Klant/Bestuurder doorloopt alle stappen van het boekingssysteem. Na selectie van locatie en datum geeft het systeem de actuele beschikbaarheid weer. De reservatie wordt afgerond met de betaling van een voorschot of het volledige bedrag. Na betaling ontvangt de Klant/Bestuurder een definitieve bevestiging per e-mail. Indien het systeem aangeeft dat er niet meer kan worden gereserveerd, betekent dit dat er op de gekozen locatie en datum geen beschikbaarheid meer is. Reserveringen voor de volgende dag zijn mogelijk tot uiterlijk 21:00 uur. Cadeaubonnen van de Dienstverlener kunnen eveneens online worden verzilverd door bij de betalingsstap aan te geven dat u over een cadeaubon beschikt. Zie verder de bepalingen onder “Betaling”.

De verhuurvoorwaarden zijn uitsluitend van toepassing op vertrekken vanaf Belgisch grondgebied. De voertuigen van de Dienstverlener worden aangeboden op vaste vertreklocaties. Vertrekken vanaf een andere locatie is niet mogelijk.

De voertuigen kunnen worden opgehaald tussen 9:30 en 12:00 uur en dienen uiterlijk om 18:30 uur te worden ingeleverd, tenzij vooraf anders overeengekomen. Bij het ophalen moet rekening worden gehouden met een tijdsduur van ongeveer 30 minuten voor financiële afhandeling, het invullen van het huurcontract, het passen van eventuele helmen, technische uitleg en toelichting over de route.

De Dienstverlener garandeert dat het voertuig in goede staat en met alle vereiste boorddocumenten aan de Klant/Bestuurder wordt overgedragen op de overeengekomen datum en locatie. De Klant/Bestuurder is verplicht om bij vertrek de staat van het voertuig, evenals de aanwezigheid van boorddocumenten en accessoires zoals een nummerplaat, te controleren. Het voertuig dient in dezelfde staat en op dezelfde locatie te worden ingeleverd, tenzij anders afgesproken. Eventuele schade, verlies van boorddocumenten, kentekenbewijzen of accessoires zijn de verantwoordelijkheid van de Klant/Bestuurder.

Bij vroegtijdige inlevering is geen gedeeltelijke terugbetaling mogelijk. Voor te late inlevering wordt € 25 per begonnen uur in rekening gebracht. Bij niet-inlevering van het voertuig behoudt de Dienstverlener zich het recht voor om juridische stappen te ondernemen.

De huurprijs omvat:

  • Het gereserveerde voertuig

  • Helmen (indien van toepassing)

  • Eventuele opties

  • Een uitgestippelde route op GPS of knooppunter

  • Een volle brandstoftank of volledig opgeladen batterij

  • Technische uitleg en tips bij vertrek

  • Technische bijstand en depannage

  • Goed-Weer-Garantie

  • BA-verzekering

  • 21% BTW en andere taksen

Niet inbegrepen in de huurprijs zijn:

  • Reparatiekosten aan motor en mechaniek door verkeerd gebruik door de Klant/Bestuurder

  • Kosten door onoordeelkundig gebruik, opzet of oneigenlijk gebruik (bijvoorbeeld rijden op onverharde wegen of door zeewater)

  • Verzekering van persoonlijke bezittingen

Voor een reservatie dient het volledige bedrag te worden betaald. Zonder betaling is de reservatie niet definitief en kan de beschikbaarheid van voertuigen niet worden gegarandeerd. De Dienstverlener is niet financieel aansprakelijk indien een reservatie niet tijdig wordt bevestigd vanwege het ontbreken van een betaling.

Verzekering – Waarborg
De Klant/Bestuurder is verplicht een waarborg te stellen aan de Dienstverlener ter waarde van €250,00 per voertuig met een maximumbedrag van €1500,00 per reservatie. De waarborg kan contant worden betaald of via reservering op een creditcard.

  • Bij schadevrij inleveren: De waarborg wordt volledig terugbetaald of vrijgegeven.

  • Bij eigen schade: De waarborg dekt de reparatiekosten. De Klant/Bestuurder is in dit geval aansprakelijk voor het volledige vastgestelde schadebedrag tot het maximum van de waarborg per voertuig zoals hierboven vermeld. De schade wordt vastgesteld aan de hand van een officieel schadebestek. De waarborg kan worden ingehouden voor ontbrekende onderdelen, interne of externe schade aan het voertuig, enzovoort.

De controle bij inlevering van het voertuig geschiedt altijd onder voorbehoud van later vastgestelde verborgen beschadigingen of eventuele verkeersboetes.

In geval van diefstal, verdwijning of totaal verlies van het gehuurde voertuig blijft de Klant/Bestuurder volledig verantwoordelijk voor alle kosten en/of schade. De Dienstverlener behoudt het recht om de economische restwaarde van het voertuig volledig aan de Klant/Bestuurder aan te rekenen. Deze Verzekering Eigen Schade is enkel beschikbaar voor Vespa’s. De Klant/Bestuurder kan zich tegen eigen schade verzekeren door een bedrag van €25,00 per voertuig te betalen bovenop de huurprijs. Deze verzekering is niet terugvorderbaar.

  • Bij schadevrij inleveren: Er zijn geen verdere handelingen vereist.

  • Bij eigen schade: De kosten voor de schade zijn volledig ten laste van de Dienstverlener.

Let op: deze verzekering dekt niet de kosten bij diefstal, verdwijning of totaal verlies van het voertuig. In dergelijke gevallen blijft de Klant/Bestuurder volledig verantwoordelijk voor alle kosten en/of schade. De Dienstverlener behoudt het recht om de economische restwaarde van het voertuig volledig aan de Klant/Bestuurder in rekening te brengen.

Wijziging – Annulering

Het is mogelijk om van type voertuig te wisselen, uitsluitend op de vertreklocatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Dergelijke wijzigingen dienen daags vooraf per e-mail aangevraagd te worden. Wijzigingen in het aantal voertuigen of deelnemers dienen eveneens zo snel mogelijk per e-mail te worden aangevraagd. De wijziging is pas definitief na goedkeuring door de Dienstverlener en blijft afhankelijk van de beschikbaarheid van het gewenste voertuig. Eventuele meerkosten zullen worden aangerekend en dienen bij vertrek te worden betaald. Voor reservaties zonder maaltijd kunnen wijzigingen worden doorgegeven tot uiterlijk 12.00 uur op de dag voorafgaand aan de ritdatum. Voor reservaties met maaltijd is dit mogelijk tot uiterlijk drie dagen voor de ritdatum.

Wijzigingen in het aantal deelnemers of voertuigen op de ritdatum zelf zijn ook mogelijk, maar blijven steeds afhankelijk van de voorwaarden van onze partners. Houd er rekening mee dat een eventueel prijsverschil niet wordt terugbetaald.

Indien de weersomstandigheden te ongunstig zijn (dit wordt door de klant zelf bepaald) om de route te ondernemen, of om andere redenen, kan de reservatie kosteloos worden geannuleerd via e-mail tot uiterlijk 18:00 uur op de dag voorafgaand aan de ritdatum. Voor reserveringen met een maaltijd kan annuleren tot 3 dagen voor de ritdatum. De reservatie wordt dan 'ON HOLD' geplaatst en de nieuwe ritdatum kan tot maximaal 12 maanden na de oorspronkelijke ritdatum plaatsvinden. Deze wijziging is enkel geldig na goedkeuring en bevestiging door de Dienstverlener. De bevestiging wordt per e-mail verstuurd. Er worden geen extra kosten aangerekend voor de wijziging.

Indien de reservatie met een cadeaubon van de Dienstverlener is gemaakt, geldt de Goed-Weer-Garantie tot maximaal 12 maanden na de uitgiftedatum van de cadeaubon.

Bij een laattijdige annulering heeft de Klant/Bestuurder enkel nog recht op de rit met de oorspronkelijk gereserveerde voertuigen, en vervallen alle extra opties, tenzij deze reeds op de oorspronkelijke ritdatum waren geboekt. Indien de Klant/Bestuurder zonder voorafgaande annulering niet op de afgesproken dag aanwezig is om de route te ondernemen, wordt dit als een 'no show' beschouwd. In dat geval vervalt de reservatie volledig en wordt het ontvangen bedrag als annuleringskost ingehouden.

Voor een volledige annulering dient de Klant/Bestuurder de annulering zo snel mogelijk per e-mail door te geven. Pas na goedkeuring van de Dienstverlener is de annulering definitief. Voor reserveringen zonder maaltijd kan een annulering tot 18:00 uur op de dag voorafgaand aan de ritdatum plaatsvinden. Voor reserveringen met maaltijd is dit mogelijk tot 3 dagen voor de ritdatum. Wijzigingen en annuleringen blijven altijd onder voorbehoud van de voorwaarden van de partners van de Dienstverlener. Het betaalde voorschot wordt in de vorm van een cadeaubon met een unieke code teruggegeven, die tot 1 jaar na de uitgiftedatum geldig blijft en ook aan derden kan worden overgedragen. De cadeaubon is niet inwisselbaar voor geld. Het voorschot wordt enkel terugbetaald in overleg en na goedkeuring van de Dienstverlener, bijvoorbeeld bij overmacht (medisch attest, overlijden, enz.).

Indien de Dienstverlener van mening is dat de Klant/Bestuurder niet voldoende rijvaardig is om het voertuig veilig te besturen, waardoor gevaarlijke situaties voor de Klant/Bestuurder kunnen ontstaan, behoudt de Dienstverlener het recht om de rit voor de desbetreffende Klant/Bestuurder te annuleren. In dit geval wordt een cadeaubon met een unieke code verstrekt voor het bedrag van de verhuur, zodat het gehuurde goed op een andere dag door een andere persoon kan worden gebruikt. Deze cadeaubon blijft 1 jaar na de uitgiftedatum geldig en kan ook aan derden worden overgedragen. Er wordt geen geldelijke terugbetaling verstrekt.

Indien de Klant/Bestuurder zijn verplichtingen uit de overeenkomst niet nakomt, kan de Dienstverlener de verhuur onmiddellijk en zonder voorafgaande waarschuwing beëindigen en het gehuurde goed zonder rechterlijke tussenkomst terugnemen, ongeacht waar het zich bevindt. De klant blijft in dat geval de huurprijs verschuldigd voor de overeengekomen huurperiode, zonder dat hij reeds betaalde bedragen kan terugvorderen.

De Dienstverlener behoudt altijd het recht om een route te annuleren indien de weersomstandigheden als te ongunstig worden beschouwd, wat kan leiden tot een verhoogd risico op schade of ongevallen. Indien de klant ondanks dit advies toch wil rijden, vervalt de Verzekering voor Eigen Schade (VES) en is de Klant/Bestuurder verplicht de waarborg te betalen.

Indien de Dienstverlener, door overmacht, het gehuurde goed niet ter beschikking kan stellen, kan de Dienstverlener hiervoor niet verantwoordelijk worden gesteld op grond van artikel 1148 van het oud Burgerlijk Wetboek. De Dienstverlener zal echter alles in het werk stellen om het probleem zo goed mogelijk op te lossen of een passend alternatief voor te stellen. Er zal in geen geval een financiële vergoeding verschuldigd zijn aan de klant.

Gebruik Persoonsgegevens
De Dienstverlener hecht groot belang aan de bescherming van de persoonsgegevens van de Klant/Bestuurder. Wij verplichten ons ertoe om geen klantgegevens te verkopen of met derden te delen, in overeenstemming met de geldende GDPR-wetgeving. De gegevens van de Klant/Bestuurder worden opgeslagen in beveiligde databases, die regelmatig worden onderworpen aan veiligheidsaudits. Bij een definitieve reservering (na betaling van het voorschot) verleent de Klant/Bestuurder de Dienstverlener het recht om gemaakte foto- en beeldmaterialen te gebruiken voor elk doel, zonder dat hiervoor verdere toestemming vereist is.

 

Artikel 3. Betalingen

Betaalwijze
De verschillende mogelijkheden voor het betalen van de reservatie zijn als volgt: een voorschot van 50% van het totaalbedrag, waarbij het resterende bedrag (50%) voor vertrek op de ritdag in één transactie dient te worden betaald om administratieve of financiële fouten te vermijden. Alternatief kan het volledige bedrag (100%) vooraf betaald worden. Indien er een cadeaubon wordt gebruikt, geldt de waarde hiervan als voorschot en moet het eventuele restbedrag voor vertrek op de ritdag in één transactie worden betaald, om administratieve of financiële fouten te voorkomen. De bevestiging van de reservatie wordt altijd via e-mail gestuurd.

Bij vertrek op de dag zelf zonder reservering (last minute) dient het totaalbedrag volledig ter plaatse voor vertrek in één transactie betaald te worden om administratieve of financiële fouten te vermijden. Indien een factuur gewenst is, kan dit worden aangegeven bij het maken van de reservatie (online boekingssysteem) door de facturatiegegevens in te vullen, inclusief BTW-nummer indien van toepassing, en een eventuele vermelding in het vak 'vraag/opmerking'. Facturen worden altijd na de ritdatum opgemaakt en per e-mail verstuurd. Er kan tot maximaal drie maanden na verhuur een factuur worden aangevraagd. Duplicaten van facturen die minder dan één jaar oud zijn, kunnen eveneens worden opgesteld. De Dienstverlener kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor foutieve opgave van persoonsgegevens.

 

Artikel 4. Aansprakelijkheid

Uitsluiting aansprakelijkheid
De Dienstverlener is niet verantwoordelijk voor alle inbreuken op bovenstaand uiteengezette regels. Alle schade die voortvloeit uit het niet-naleven van deze regels alsook de Belgische wetten tijdens de rit zijn in geen geval te verhalen op de Dienstverlener.

De Dienstverlener heeft de Vespa’s en E-bikes voor de Klant/Bestuurder verzekerd tegen burgerlijke aansprakelijkheid. De Klant/Bestuurder verklaart uitdrukkelijk kennis te hebben genomen van de bepalingen van de verzekeringspolis en verplicht zich om alle voorwaarden van deze polis die voor hem van toepassing zijn, nauwgezet na te leven. Op verzoek kan de Klant/Bestuurder een exemplaar van de polis ontvangen. Indien het gedrag of de wanprestatie van de Klant/Bestuurder ertoe leidt dat één of meerdere risico’s of waarborgen, die gedekt worden door de verzekeringspolis, worden geschorst of geannuleerd, verplicht de Klant/Bestuurder zich om de Dienstverlener te vrijwaren voor alle schade die hieruit voor de Dienstverlener voortvloeit.

In geval van schade of letsel aan derden kunnen eventuele kosten die daaruit voortvloeien, worden verhaald op de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering van de Dienstverlener. Echter, in dit geval wordt altijd een franchise van €375,00 (forfait) aan de Klant/Bestuurder aangerekend. Deze franchise staat los van de WAARBORG/VES.

Conform de Belgische Verzekeringswetgeving kunnen kosten voor eigen letsel van de Klant/Bestuurder of de daaruit voortvloeiende kosten niet worden verhaald op de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering van de Dienstverlener. De Klant/Bestuurder verklaart zich ervan bewust te zijn dat er met betrekking tot het gehuurde voertuig geen andere verzekeringen zijn afgesloten dan de expliciet genoemde verzekeringen. Eventuele andere verzekeringen die de Klant/Bestuurder wenst af te sluiten, dienen door de Klant/Bestuurder zelf te worden geregeld en voor zijn eigen rekening. Indien de Klant/Bestuurder de landen die bezocht zullen worden niet opgeeft, vervallen de verzekeringswaarborgen. In gevallen waarin het voertuig wordt opgeëist wegens betrokkenheid bij smokkel, wapenbezit, de handel of het vervoer van verdovende middelen, of om welke andere reden dan ook, vervallen alle verzekeringsvoorwaarden en zullen de kosten volledig aan de Klant/Bestuurder worden doorberekend.

De Klant/Bestuurder verplicht zich om de Dienstverlener volledig schadeloos te stellen en te vrijwaren tegen elk verlies, diefstal of opzettelijke beschadiging van het gehuurde voertuig en de inhoud daarvan, elk verlies, schade, vordering, eis, kosten en uitgaven (inclusief gerechtskosten en erelonen) die ontstaan uit of verband houden met het gebruik, de werking of de toestand van het gehuurde voertuig, inclusief defecten die al dan niet door één van de partijen zijn ontdekt, en elke schade aan derden veroorzaakt door de Klant/Bestuurder of door een door de Klant/Bestuurder aangestelde persoon, voor zover deze schade niet gedekt wordt door de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering of niet ten laste komt van de verzekeraar van de Dienstverlener.

De Klant/Bestuurder doet hierbij uitdrukkelijk en volledig afstand van recht van verhaal ten opzichte van de Dienstverlener, diens personeel, freelancers en vertegenwoordigers, voor eventuele fouten die door hen zijn gemaakt vóór, tijdens of na een activiteit waarbij de Dienstverlener betrokken is of was. Deze afstand van verhaal geldt zowel voor schade die door de Klant/Bestuurder zelf of door zijn aangestelden is geleden, als voor schade die door de Dienstverlener of diens aangestelden aan derden is veroorzaakt en die door de Dienstverlener dient te worden vergoed. De Klant/Bestuurder verplicht zich om de Dienstverlener te allen tijde te vrijwaren voor alle vorderingen die derden tegen de Dienstverlener zouden instellen op basis van feiten, fouten of nalatigheden van de Dienstverlener, diens personeel of vertegenwoordigers.

 

Artikel 5. Geschillenbeslechting

Klacht
Elke klacht dient schriftelijk te worden ingediend aan het adres van de Dienstverlener. Om in aanmerking te komen voor behandeling, moet de klacht binnen acht dagen na de ritdatum worden ontvangen. Klachten die te laat worden ingediend, zullen niet in behandeling worden genomen.

Alle geschillen die voortvloeien uit dit contract vallen onder de uitsluitende bevoegdheid van de rechtbanken van de zetel van de Dienstverlener. De partijen beogen dat deze overeenkomst wordt opgemaakt, geïnterpreteerd en uitgevoerd in overeenstemming met de wetten van het Belgische interne recht. De Klant/Bestuurder heeft het recht deel te nemen aan de verdediging van een dergelijke eis of vordering, maar kan geen vordering instellen die in mindering zou kunnen komen op de vordering van de Dienstverlener. De Klant/Bestuurder verbindt zich ertoe alle kosten en uitgaven (inclusief redelijke advocaathonoraria) die de Dienstverlener heeft gemaakt om diens rechten uit hoofde van deze overeenkomst te vrijwaren, terug te betalen aan de Dienstverlener.

Dit artikel wordt als forumkeuzebeding aanvaard door alle partijen, zowel naar materiële als territoriale bevoegdheid. De uitvoering van alle diensten van de Dienstverlener en alle binnen- en buitenlandse rechtsbetrekkingen (inbegrepen buitencontractuele) worden uitsluitend beheerst door het Belgische recht.

In geval van onenigheid tussen de partijen over de uitvoering of interpretatie van de overeenkomst en/of de diensten, zullen zij zich inspannen om eerst gezamenlijk en te goeder trouw tot een minnelijke oplossing te komen.

Indien de partijen er niet in slagen om binnen een redelijke termijn tot een overeenstemming te komen, zal het geschil aan de bevoegde rechtbank worden voorgelegd. De rechtbanken van het gerechtelijk arrondissement Limburg, afdeling Hasselt zijn de enige bevoegde rechtbanken om kennis te nemen van eventuele geschillen betreffende de geleverde diensten.

Artikel 6: Prijslijst schade

Bij schade aan de Vespa of accessoires worden onderstaande kosten aangerekend. Alle bedragen zijn inclusief BTW.

Algemene schadegevallen (verzekering eigen schade):

  • Krassen op de carrosserie: € 50,00 per beschadigd paneel

  • Dents of deuken in de carrosserie: € 100,00 per paneel

  • Spiegel beschadigd of afgebroken: € 40,00 per spiegel

  • Voorspatbord beschadigd: € 120,00

  • Achterspatbord beschadigd: € 150,00

  • Zadel beschadigd: € 80,00

  • Standaard verbogen of afgebroken: € 75,00

  • Remhendel afgebroken: € 50,00

  • Knipperlicht of achterlicht kapot: € 40,00 per stuk

  • Voorlicht kapot: € 80,00

  • Sleutels verloren: € 100,00 per sleutel

  • Helmslot beschadigd: € 50,00

Grote schadegevallen:

  • Vespa valt en heeft meerdere beschadigingen: vanaf € 250,00 (afhankelijk van schade-inspectie) (verzekering eigen schade)

  • Totale schade (bijvoorbeeld bij zware valpartij of verkeersongeval): tot € 2.500,00

  • Motorische schade door onzorgvuldig gebruik: afhankelijk van expertise, vanaf € 500,00

Accessoires (verzekering eigen schade):

  • Helm beschadigd of verloren: € 80,00

  • Topkoffer beschadigd: € 100,00

  • GPS-houder beschadigd: € 50,00

⚠ Belangrijk: Elke schade wordt vastgesteld bij terugkomst en onmiddellijk afgerekend. We raden aan om zorgvuldig met de Vespa en toebehoren om te gaan om extra kosten te vermijden.

bottom of page